#131 My first job or how work in PASIBUS looks like

Zastanawialiście się może kiedyś jak wygląda praca w Pasibusie?
Co sprawia, że burgery wyglądają, jak i zarówno smakują, tak wyśmienicie?
Tajników naszej kuchni niestety zdradzić Wam nie mogę, 
natomiast bardzo chętnie uchylę jakiś rąbek tajemnicy 😉


Wcześniej jednak opowiem Wam trochę o samej firmie i jej idei.
Pasibus, znany pewnie w niejednym mieście w Polsce, odkąd powstał (2013r.) rozwija się bardzo dynamicznie.
Na początku swej kariery był niewielkim foodtruckiem stojącym na ul. Powstańców Śląskich we Wrocławiu,
a dzisiaj? Jesteśmy otwarci już w 7 miastach!
Nasze lokale możecie spotkać przede wszystkim we Wrocławiu i to w kilku punktach,
m.in. ➡️ na Włodkowica (Stacja Ruska),
➡️ na Świdnickiej,
➡️ w Pasażu Grunwaldzkim,
➡️ we Wroclavii..,
jak również ➡️ w Lubinie, Łodzi, Katowicach, Warszawie,
Gdańsku oraz w Poznaniu.



Produkty, z których składają się zamówione przez Was burgerki, dodatki,
są samodzielnie wyrabiane przez naszych kucharzy w specjalnym budynku
na obrzeżach Wrocławia, zwanym Zajezdnią Pasibusa - centralną bazą.
Tam wszystko powstaje od zera, klepane jest mięso, powstają sosy, wyrabiane są bułki etc..
Stamtąd również każdego ranka wysyłani są nasi dostawcy, by zapewnić każdemu z lokalów
jakość i świeżość produktów tuż przed otwarciem.
I na wszelki wypadek rozwieję Wasze wątpliwości - składniki w jakiejkolwiek lokalizacji są takie same,
bo pochodzą właśnie z tego miejsca!

Niezależnie od upodobań Twoich kubków smakowych, możesz być pewny,
że znajdziesz u nas coś dla siebie.
Jeśli jednak nie, nie krępuj się i podejdź, chętnie Ci coś doradzimy,
zaproponujemy ciekawe połączenie, które na pewno Cię zaskoczy 😍


„Cześć, co dla Ciebie?”
Czy nie te słowa docierają do Ciebie przy każdej wizycie w Pasibusie? Dokładnie te! A dlaczego?
Mimo, że jesteśmy miejscem spotkań osób niemal w każdym wieku,
zwracamy się na „Ty”, bo taką właśnie mamy politykę.
Czas odejść od przyjętych konwenansów i zacząć czuć się swobodnie! 🙆

Czemu wypowiadam się w taki sposób o firmie,
która na pierwszy rzut oka jest taka sama jak każda inna?
Mimo, iż należę do pracowników Pasibusa dopiero od niecałych 4 miesięcy,
czuję się tam jak w rodzinie, w której co prawda zdarzają się niewielkie sprzeczki, pomyłki,
ale wszyscy jesteśmy bardzo zgrani zarówno w pracy, jak i poza nią.



Praca w Pasibusie była, i oczywiście nadal jest dla mnie możliwością by otworzyć się na ludzi,
poznać różnorodne osobowości i przede wszystkim inaczej patrzeć na pieniądz, zdobyć do niego szacunek.
To ważne, by zobaczyć, ile ciężkiej pracy trzeba włożyć w zarobienie kilkudziesięciu zł dziennie
a następnie nie wydać tego lekką ręką.

Jednakże nie odchodząc od tematu, zapamiętajcie..
"JEDZENIE U NAS TO SZTUKA",
dlatego serdecznie zapraszam, by się nią zachwycać! 🍔

You May Also Like

0 comments

Dziękuję za szczery komentarz i zachęcam do pozostania na dłużej ☺