Zdrowe, lekkie i pełnowartościowe śniadanie? Żaden problem! 😊
Czego potrzebujemy?
- roszponka
- sałata siewna
- pestki słonecznika, dyni; orzechy laskowe
- kiełki rzodkiewki, brokułu, lucerny
- olej lniany (z lodówki; tłoczony na zimno)
Ilość według naszych upodobań! 🙂
Przygotowanie, w którym nie ma żadnej większej filozofii 😉
Umytą, wypłukaną, osączoną i ręcznie rozdrobnioną sałatę kładziemy na talerzu wraz z kiełkami;
dodajemy oczyszczone bakalie (uprzednio wymoczone w słonej wodzie (5 minut) niszczącej grzyby, pleśnie;
dokładnie wypłukane i moczone w samej wodzie przez całą noc, po czym rano - wysuszone w piekarniku),
gdzie następnie polewamy/kropimy schłodzonym olejem lnianym.
dodajemy oczyszczone bakalie (uprzednio wymoczone w słonej wodzie (5 minut) niszczącej grzyby, pleśnie;
dokładnie wypłukane i moczone w samej wodzie przez całą noc, po czym rano - wysuszone w piekarniku),
gdzie następnie polewamy/kropimy schłodzonym olejem lnianym.
Podczas tego jednego posiłku dostarczamy naszemu organizmowi wystarczającą ilość składników odżywczych, potrzebnych, aby z entuzjazmem rozpocząć nowy dzień!