logo

#90 Sixth of ten healthy breakfast ideas

Naleśniki to jedno z moich ulubionych dań. Jednak kiedy nadchodzi weekend.. warto trochę je urozmaicić i dodać.. budyń☺
Inspirację zaczerpnęłam z bloga KulinarnePrzeboje.pl, który prowadzi naprawdę niesamowita kobieta - potrawy z jej przepisów tylko palce lizać! A przed Wami budyniowe naleśniki, czyli grzeszki na widelcu ;)



Czego potrzebujemy?
(na ok. 9 sztuk)

- 3 jajka
- 3 łyżki brązowego cukru
(może być również ksylitol/stewia)
- 400 ml mleka (u mnie 0,5%)
- 2 opakowania budyniu
(u mnie waniliowy Z CUKREM)
- 3 lekko kopiaste łyżki mąki pszennej/kukurydzianej
- 3 łyżki oleju kokosowego
- szczypta soli

Przygotowanie:

Jajka miksujemy z cukrem i szczyptą soli, w międzyczasie wlewamy mleko i 2 łyżki roztopionego oleju,
po czym dodajemy sypkie składniki - tu budyń i mąka i dokładnie łączymy.

Na rozpuszczoną na patelni znikomą ilość oleju kokosowego wlewamy masę
(w tym przypadku będzie ona dość rzadka) i smażymy z obu stron na średnim ogniu.



U mnie totalnie na słodko, bo z twarożkiem
(ser biały utarty z cukrem oraz mlekiem) i bananami:)
Smacznego kochani!