#124 Watermelon salad || Sałatka z arbuza

Przywodząc na myśl lato, moim pierwszym i chyba najtrafniejszym skojarzeniem jest.. arbuz.
Ta "jadalna woda", jak ujęła to Wendy Rowe, w swojej słynnej, bestsellerowej książce "Eat Beautiful: Nourish your skin from the inside out", jest niezwykle orzeźwiającą przekąską w upalny dzień. A to dlatego, że w 93% składa się z wody!
Jednak, aby nieco urozmaicić każdy kęs tego afrodyzjaka, warto poeksperymentować 😉


Czego potrzebujemy?
- miąższ arbuza, pokrojony w kosteczki
- siemię lniane
- świeża mięta

Przygotowanie:
Kawałeczki arbuza mieszamy wraz z drobno posiekaną miętą,
po czym posypujemy siemieniem lnianym.


Kompozycja banalna, a smak wyraziście świeży 👌
Smacznego!

You May Also Like

0 comments

Dziękuję za szczery komentarz i zachęcam do pozostania na dłużej ☺